Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На засіданнях робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглядатимуть звернення волонтерських організацій

На засіданнях робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглядатимуть звернення волонтерських організацій

Про це повідомив очільник обласної робочої групи «Прозорість і підзвітність» - заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

За ініціативи представників громадськості, що входять до складу обласної робочої групи, створено чат-бот «Прозорість» для повідомлень про порушення тендерних закупівель та можливих корупційних складових. Звернення опрацьовуватимуть на найближчому засіданні групи. 

«Одне зі звернень стосується порушення співпраці між благодійними фондами та медзакладами області на предмет прийняття на баланс гуманітарних ліків та обладнання, привезеного з-за кордону. Ці ситуації розглядатимемо за участі директора профільного департаменту, представників медзакладів, а також благодійників», - зазначив Євген Іванов. 

Також, в межах діяльності робочої групи проводиться контроль за дотриманням правомірного використання коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Під час одного з засідань, було прийняте рішення щодо відтермінування робіт з відновлення ліцею в селищі Слатине. Попередня сума робіт сягала 355 мільйонів гривень. 

«З огляду на безпекову ситуацію в територіальній громаді та безпосередню наближеність до кордону з країною-окупантом, роботи з відновлення цього об’єкту  відтерміновано на 2025 рік з переглядом кошторису», - повідомив Євген Іванов. 

На попередніх засіданнях учасники робочої групи розглянули результати проведення тендерних закупівель департаментами та структурними підрозділами обласної військової адміністрації в 2023 році. Департаментом ЖКГ та ПЕК було проведено 51 публічну закупівлю шляхом відкритих торгів. Зокрема, було закуплено комунальну техніку, проведено закупівлі з електромонтажних робіт, реконструкції водоводу і капітального ремонту мереж водопостачання, водовідведення та опалення нежитлової будівлі. Також придбали пересувну котельню та трансформатори.

Департаментом цивільного захисту Харківської ОВА проведено 4 тендерні закупівлі, що стосувалися послуг з налагодження роботи систем оповіщення, матеріально-технічного забезпечення, придбання палива та оплати послуг з електропостачання.

«Під час кожного засідання детально перевіряємо правомірність, доброчесність та прозорість проведення закупівель структурними підрозділами і департаментами. В даних перевірках беруть участь представники громадськості, правоохоронці. На даний час, грубих порушень законодавства виявлено не було. Робота триває», - додав Євген Іванов.