Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Чугуївщині реалізовують проєкти з відновлення медзакладів

На Чугуївщині реалізовують проєкти з відновлення медзакладів

У межах Регіонального офісу міжнародного співробітництва обговорили відновлення на Харківщині, зокрема у Чугуївській громаді.

Начальник ХОВА наголосив, що минулого року за підтримки Фундації Олени Зеленської провели ремонт у найбільш пошкодженому травматологічному відділенні Чугуївської центральної лікарні і оснастили його необхідним обладнанням.

«Через ракетні обстріли значних пошкоджень зазнала Чугуївська центральна лікарня. Першочергово вдячні міжнародним партнерам, які відразу допомогли з встановленням вікон та виконанням швидкого ремонту. Зокрема, дякуємо Фундації Олени Зеленської, завдяки підтримці якої відтепер можемо надавати якісні медичні послуги жителям району», – сказав Олег Синєгубов.

Як зазначила Чугуївський міський голова Галина Мінаєва, на території громади внаслідок російської агресії пошкоджено 931 житловий будинок приватного сектору, 140 багатоквартирних житлових будинків, 15 будинків критичної інфраструктури, 13 закладів освіти, з них 3 зруйновано повністю.

«У Чугуївській міській територіальній громаді створюємо умови для якомога більшої кількості відділень, аби наші сімейні лікарі та пацієнти мали можливість працювати та обслуговуватися в зручних приміщеннях. Так, провели ремонт в амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селищі Кочеток. Наразі йде облаштування меблями і найближчим часом ми її відкриємо», – розповіла Галина Мінаєва.

Цього року у Чугуївській громаді також планують закінчити ремонтні роботи у відділенні екстреної допомоги та облаштувати приміщення для лікарів первинки в одному з найвіддаленіших населених пунктів – селі Велика Бабка.