Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині 296 підприємців отримали кошти в межах програми єРобота

На Харківщині 296 підприємців отримали кошти в межах програми єРобота

Загалом від початку дії державної грантової програми єРобота в регіоні бізнес-плани подали 777 підприємців.

З них 296 отримали позитивні рішення від профільних комісій, а 182 вже отримали кошти на створення власної справи. Загальна сума сягнула майже 70 мільйонів гривень. Від початку поточного року до обласної служби зайнятості вже надійшло 47 бізнес-планів, з яких 22 отримали схвальне рішення. 

«Минулоріч спільно з Мінекономіки вдалося створити унікальні умови роботи державних програм кредитування та налагодити роботу грантових програм. Так за програмою «5-7-9%» кредитний ліміт для підприємств, що зазнали руйнувань і здійснюють діяльність на деокупованих територіях збільшено до 150 мільйонів гривень. А також компенсація відсотків за програмою до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Харків’янка Юлія Марченко розробила та подала бізнес-план на створення кав’ярні з власним виробництвом пончиків на початку дії програми. Одна з перших отримала 250 тисяч гривень фінансової допомоги від держави на створення власної справи. 

«Дуже добре, що в нашій області діє ця програма. Її перевага в тому, що підприємець отримує «безвідсотковий кредит» і ці кошти повертає державі у вигляді таких простих речей, як податки за себе та своїх співробітників. В моєму випадку була головна умова – створити 2 робочих місця. Я найняла кондитера та баристу», - розповідає Юлія Марченко. 

Ідея створення кав’ярні «Pudra Donuts» виникла під час довготривалих відключень світла. Асортимент продукції Юлія розробляла разом з донькою та чоловіком. Зараз в меню налічується 9 різновидів пончиків з різними начинками. 

«Те, що ми не франшиза, те, що ми є виробниками, дозволяє експериментувати, спираючись на смакові вподобання наших гостей. В ході цих експериментів вдалося розробити авторський рецепт без додавання ароматизаторів та підсилювачів смаку. Продукцію виробляємо в пекарні, а в самій кав’ярні можемо прикрасити пончики тими конфітюрами, які забажає клієнт», - додає підприємиця. 

Аби бізнес-план був вдалим та отримав фінансування, в Харківському обласному центрі зайнятості можна отримати консультації та скористатися тренінгами. 

«Кожному бажаючому податися на грантову програму, раджу не відкладати «на потім». Пробуйте, корегуйте і працюйте. Немає якогось секрету успіху – просто потрібно працювати», - ділиться Юлія Марченко.