Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Дергачах відновлюватимуть інклюзивний центр для дітей

В Дергачах відновлюватимуть інклюзивний центр для дітей

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванов.

«Контроль за доброчесним і доцільним розподіленням коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії під час відновлення – одне із пріоритетних завдань обласної робочої групи», - зазначив Євген Іванов.  

Адмінбудівлю в середмісті Дергачів, пошкоджено внаслідок обстрілів російських окупантів навесні 2022 року. До повномасштабного вторгнення в будівлі створили інклюзивний центр для дітей. Нині фахівці центру проводять виїзні заняття і попит на послуги росте – минулого року провели більше 600 тренінгів. Оголошена вартість відновлювальних робіт – більш як 20 мільйонів гривень. 

«Відбудова цього об’єкту фінансується коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Згідно запитам населення, доцільно проводити відновлювальні роботи в цій будівлі. В громаді готові здійснити підвіз учнів до центру. На випадок повітряної тривоги або загрози обстрілів, діти зможуть дістатися укриття, яким забезпечено будівлю», - зазначив перший заступник начальника Дергачівської МВА Костянтин Лизлов.  

Також в межах засідання розглянули проведення тендерних закупівель Департаментом оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської ОВА. Впродовж 2023 року було укладено 23 договори на загальну суму більш як 104,4 мільйона гривень.

«Тендерні закупівлі стосувалися матеріально-технічного забезпечення українських захисників, а також фінансуванню будівництва і розробки оборони регіону.  Порушень при проведенні публічних закупівель виявлено не було», - додав Євген Іванов.