Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідав Міністр енергетики України

Харківщину з робочим візитом відвідав Міністр енергетики України

В межах візиту Герман Галущенко спільно з начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим відвідали пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури та обговорили питання відновлення пошкоджених комунікацій.

Один із першочергових напрямків на шляху до відновлення пошкодженої інфраструктури – посилення матеріально-технічного забезпечення енергетиків та збільшення кількості бригад. 

«Харківщина щодня страждає від обстрілів російських окупантів. Попри це, регіон оперативно усуває пошкодження енергетичної інфраструктури і жителям області повертають світло та тепло. У разі масштабних аварій, формуємо робочі бригади в інших регіонах та підсилюємо людський ресурс», - зазначив Міністр Герман Галущенко. 

Внаслідок дій російських окупанті в області залишаються знеструмленими близько 40 населених пунктів на тимчасово окупованих територіях, в «сірій» зоні та на прикордонні. Без світла залишаються більш як 16 тисяч абонентів. 

«Окрім відновлення, маємо захистити нашу інфраструктуру. Це пріоритетне питання. Постійно пришвидшуємо темпи робіт спільно з обленерго та владою на місцях. На деокупованих та постраждалих територіях триває забезпечення населених пунктів модульними котельнями та альтернативними засобами енергопостачання», - зазначив під час наради Олег Синєгубов. 

Також, в межах візиту, Міністр енергетики України передав державні нагороди 45 енергетикам Харківщини. Повний список нагороджених можна переглянути за посиланням.