Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За час повномасштабного вторгнення рф на Харківщині відновили понад 80 об'єктів медичної інфраструктури

За час повномасштабного вторгнення рф на Харківщині відновили понад 80 об'єктів медичної інфраструктури

Під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва обговорили відновлення закладів охорони здоров’я на Харківщині.

«Один з наймасштабніших проєктів з відбудови, який реалізовується наразі, це відновлення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. Ним опікується благодійна Фундація Олени Зеленської. Проєкт планується виконати в три черги, зокрема, зробимо головний, пологовий, інфекційний корпуси та операційну. Кошторис відбудови становить приблизно 1,2 мільярди гривень. Ремонтні роботи вже розпочалися», – зазначив Олег Синєгубов.

Окрім того, начальник ХОВА наголосив, що відновили приміщення Балаклійської клінічної багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Після деокупації міста завдяки коштам державного бюджету провели аварійно-відновлювальні роботи майже на 14 мільйонів гривень. А за рахунок коштів місцевого бюджету відремонтували покрівлі дитячого та адміністративного корпусів лікарні на суму 1,2 мільйона гривень.

Заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації Олена Логвинова доповіла, що мережа медустанов комунальної форми власності складається зі 184 закладів охорони здоров’я, що розташовані на підконтрольній Україні території.

«У територіальних громадах Харківської області, в яких були зруйновані амбулаторії центрів первинної медичної допомоги внаслідок російської агресії, протягом 2023 року встановили 12 модульних амбулаторій. Вони вже змонтовані та приймають пацієнтів. Проєкт вдалося реалізувати за сприяння МОЗ України та завдяки спонсорській допомозі ВООЗ, благодійних фондів Rotary Club, "ДАР" і "Пацієнти України"», – розповіла Олена Логвинова.

Загалом протягом 2022 – 2023 років у Харківській області відновили понад 80 об’єктів медичної інфраструктури з 290 пошкоджених. Наразі в Ізюмському районі відновлено 32 об’єкта у 7 закладах охорони здоров’я на загальну суму понад 31 мільйон гривень, у Богодухівському – 4 об’єкти у 2 закладах охорони здоров’я на 11 мільйонів гривень. Також відбудували у Чугуївському районі 5 об’єктів, з яких один частково, на більш ніж 26 мільйонів гривень, у Харківському – 36 об’єктів, з яких один частково, на майже 52 мільйони гривень. 

Серед комунальних закладів/некомерційних підприємств, що належать до спільної власності територіальних громад Харківської області, відновлено 8 об’єктів, з яких 3 готові частково, на майже 63 мільйони гривень.