Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За два тижні з Кіндрашівської та Курилівської громад евакуювали більше 300 осіб – Олег Синєгубов

За два тижні з Кіндрашівської та Курилівської громад евакуювали більше 300 осіб – Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію в регіоні та евакуацію населення начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час преспідходу.

Так, за останню добу ЗСУ відбили 7 ворожих атак на Куп’янському напрямку.

«Наразі 2 основні напрямки, на яких сконцентрований ворог, це Табаївка і Синьківка. Активно працюємо, щоб протидіяти диверсійно-розвідувальним групам, які намагаються пройти уздовж Вовчанського напрямку. На Куп’янському напрямку розташовується приблизно 40 тисяч особового складу росіян та техніка. По півночі території наразі скупчення, яке б свідчило про проведення найближчим часом активних штурмових дій, немає», – сказав Олег Синєгубов.

Він наголосив, що триває обов’язкова евакуація з 27 населених пунктів Кіндрашівської і Курилівської громад Куп’янського району.

«За два тижні евакуювали більше 300 осіб, з них 30 дітей. Перед початком оголошення евакуації там проживало 3000 людей, з них більше 250 дітей. Евакуація продовжується, працюємо в цьому напрямку спільно з органами місцевої влади і Нацполіцією. Поки що примусову евакуацію не плануємо оголошувати, оскільки люди виїздять поступово, а далі вже будемо дивитися на ситуацію», – наголосив начальник Харківської ОВА.