Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники гідно виступили на чемпіонаті України

Харківські лучники гідно виступили на чемпіонаті України

З 24 по 28 січня у Львові відбувся чемпіонат України в приміщенні серед дорослих та юніорів зі стрільби з лука.

Під час змагань харківські лучники здобули 2 золоті, 2 срібні та 2 бронзові медалі.

У чемпіонаті взяли участь понад 150 спортсменів із 16 областей країни та Києва, які розіграли медалі в стрільбі з класичного та блочного лука в особистій та командній першості.

В особистих змаганнях серед чоловіків у стрільбі з блочного лука харків’яни вибороли золоту та бронзову медалі. Чемпіоном України став Олександр Соколов, який у фіналі здолав киянина Олександра Архіпського. Третє місце посів Вадим Головко.

У стрільбі з класичного лука в особистій першості серед чоловіків срібну медаль здобув Віктор Рубан, поступившись у фіналі спортсмену з Рівенської області Михайлу Усачу.

В особистій першості серед жінок також в категорії класичний лук друге місце посіла Ірина Третьякова, поступившись у боротьбі за «золото» львівській спортсменці Соломії Гнип.

Ще дві нагороди харківські лучники здобули в командних змаганнях. У стрільбі з класичного лука серед юніорок перше місце посіла команда «Харківська-1», до складу якої увійшли Поліна Звєрєва, Софія Постельняк та Ірина Ярмак. У фіналі харківські лучниці перемогли суперниць з Чернівецької області.

Серед чоловіків у категорії блочний лук команда «Харківська-1» у складі Олександра Соколова, Вадима Головка та Тараса Трифанова здобула бронзову медаль.

За підсумками змагань Харківська область за кількістю очок посіла третє місце.