Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщину передадуть 44 авто від Литовської Республіки

На Харківщину передадуть 44 авто від Литовської Республіки

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам з робочим візитом відвідав Литву на запрошення депутата Європейського Парламенту Пятраса Ауштрявічюса.

Як зазначив Михайло Харнам, Литовська Республіка з перших днів повномасштабного вторгнення рф надає допомогу Україні, зокрема Харківському регіону. Заступник Харківської ОВА разом з членом наглядової ради БО «БФ «Коло» Віктором Кривенком провели низку зустрічей та перемовин.

«Наразі чекаємо чергову партію автівок. З 131 передбаченої авто для України, 44 прибуде на Харківщину. Активну участь в організації доставки автівок та їх ремонті беруть БО «БФ «Коло» та  Пісочинська громада. За що їм окрема вдячність», – сказав Михайло Харнам. 

Окрім того, обговорили найбільш критичні потреби Харківського регіону з Віце-спікером Сейму Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом, з головою економічного комітету Сейму Литви Казисом Старкявічюсом та депутатом Литовського Сейму Андрюсом Купчинскасом.

Також під час зустрічі розглянули можливість посилення  співпраці з головою литовської делегації в ПАРЄ, депутатом Сейму всіх скликань Емануелісом Зінгерісом, який є автором та доповідачем резолюції щодо агресії росії проти України в ПАРЄ. 

«Від імені начальника ХОВА Олега Синєгубова та від себе особисто подякував кожному за допомогу, а також – Генеральному директору Литовського державного лісогосподарського підприємства Валдасу Каубре, керівнику NGO Blue/Yellow Йонасу Охману, раднику Першого керівника відновленого Сейму Литви Вітаутаса Ландсбергіса Андрюсу Тучкусу, власнику транспортної компанії  «Bleiras Logistics» Кестутісу Тільвіті за активну участь у всебічній підтримці України. І особисто – депутату Європейського Парламенту Пятрасу Ауштрявічюсу. За ті зусилля, які вони докладають задля забезпечення України та Харківщини гуманітарною допомогою», – додав заступник начальника Харківської ОВА. 

Зокрема, Михайло Харнам розповів про стан відбудови постраждалих від війни територій та презентував проєкти щодо розвитку громад.