Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Достатньої кількості угруповань для штурмових дій на Півночі Харківщини ворог не має – Олег Синєгубов

Достатньої кількості угруповань для штурмових дій на Півночі Харківщини ворог не має – Олег Синєгубов

Про це начальник ХОВА розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Вчора сталася одна з наймасованіших ворожих атак на місто від 2022 року – зафіксували понад 15 ракет типу С-300, Х-22, «Іскандер». Внаслідок ударів постраждали понад  70 людей, 10 – загинули. Наразі в лікарнях міста перебуває 25 людей, 2 жінки у важкомі стані, 1 дитина – у середньому. Рятувальна операція на місцях влучань триває», – сказав Олег Синєгубов.

Електропостачання для понад 10 тисяч абонентів та 900 юридичних адрес, постраждалих внаслідок обстрілу Харкова, відновили на 100%. До теплопостачання підключили 99% житлових будинків – опалюються 125 із 126 багатоповерхівок. Ремонтні роботи тривають.

«Куп'янський напрямок лишається одним з найгарячіших – бойові дії тривають. Крім цього, ворог посилив обстріли населених пунктів – б'є по житлових будинках. За тиждень з Куп'янщини евакуювали 78 людей, з них 12 – діти. Щодня проводимо активну роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо необхідності виїзду з небезпечних територій – життя та здоров'я важливіші за майно!», – зазначив Олег Синєгубов.

Для охочих евакуюватися діє цілодобова «гаряча лінія» 0-800-33-92-91, нагадав начальник Харківської ОВА.

«На Півночі області фіксуємо наявність ворожих ДРГ. ЗСУ вчасно їх виявляють і знищують. Достатньої кількості угруповань для проведення штурмових дій на цьому напрямку ворог не має», – наголосив Олег Синєгубов.