Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям Харківщини розповіли про державні грантові програми

Жителям Харківщини розповіли про державні грантові програми

Про це йшлося під час брифінгу директора директора Харківського обласного центру зайнятості Олександра Котукова.

В межах урядової програми «єРаботи» на Харківщині реалізується  програма «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Головна ідея – допомога у започаткуванні, або розширенні бізнесу. До обласного центру зайнятості вже надійшло 15 заявок для отримання гранту від ветеранів та їх сімей, з яких 5 отримали фінансування. 

«Для членів сімей учасників бойових дій, у разі створення одного робочого місця за програмою, передбачено 250 тисяч гривень. Двох робочих - місць до півмільйона. Підтримка українських захисників і членів їх родин завдяки таким програма залишається для нас в пріоритеті», - зазначив Олександр Котуков. 

Водночас, обласним центром зайнятості реалізується комплекс заходів щодо соціально-психологічної підтримки демобілізованих. В межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» у Харкові відкрили центр ментального здоров'я. На базі нього надаються консультації, психологічна допомога тощо.

Також в області діє грантова програма «Власна справа». Минулого року в її межах було схвалено більше 300 заявок. 

«Більшість заявок стосувалися започаткування власних справ в сфері послуг. Грантоотримувачі відкривали кав’ярні, салони краси, сервіси технічного обслуговування автомобілів тощо. Аби отримати схвальне рішення щодо проєкту, необхідно подати коректний бізнес-план та проєкт. Безкоштовні консультації надають в наших центрах», - пояснив Олександр Котуков.