Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина залишається в лідерах за кількістю учасників «Армії відновлення»

Харківщина залишається в лідерах за кількістю учасників «Армії відновлення»

Про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

Торік обласний центр зайнятості видав більш як 15 тисяч направлень на суспільно-корисні роботи в межах реалізації програми «Армія відновлення». Від початку 2024 року, направлення вже отримали 1 500 жителів регіону. 

«З початку реалізації програми наш регіон залишається в лідерах. Цей напрямок робіт користується попитом, адже дає змогу кожному учаснику «Армії відновлення» заробляти до 10 тисяч гривень на місяць», - додав Олександр Котуков. 

Також директор обласного центру зайнятості нагадав, що в регіоні продовжує діяти програма щодо надання ваучерів на навчання або підвищення кваліфікації. Сума ваучеру – 30 тисяч гривень. 

«Як правило, це перекриває більшість навчальних програм, які сьогодні існують в Україні. Ця програма стосується всіх, не тільки безробітних, а насамперед просто осіб, які хочуть підвищити свої кваліфікації, є учасниками бойових дій. Для тих, хто зареєструвався, навчання безкоштовне в наших центрах профтех освіти. В межах цього навчання на сьогодні здійснюється перепідготовка за 36 професіями та 39 освітніми програмами підвищення кваліфікації», - пояснив Олександр Котуков. 

Нині на Харківщині доступні понад 1,5 тисячі вакансій. Також можна скористатися Державним порталом вакансій, де актуально понад 200 тисяч пропозицій.