Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Внаслідок ворожого обстрілу Харкова кількість жертв зросла до 6 – Олег Синєгубов

Внаслідок ворожого обстрілу Харкова кількість жертв зросла до 6 – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів.

За останніми даними, внаслідок ранкових ударів по Харкову 6 людей загинули, 57 осіб зазнали поранень. Усього станом на зараз у медзакладах перебувають 28 людей, з них 3 – діти у віці 10, 12, 17 років. Серед дорослих 4 – у важкому стані.

«Понад 100 багатоповерхівок опинилися в епіцентрі вибуху. Усього було випущено 12 ракет типу С-300, Х-22 та «Іскандер». Внаслідок ворожих атак близько 11 тисяч абонентів було знеструмлено, 90% уже заживили», – сказав Олег Синєгубов.

Також будуть проводитися експертизи пошкоджених будинків щодо доцільності їх відновлення. Наразі комунальники продовжують ліквідовувати аварійність будівель.

«Вибуховою хвилею вибито понад 3 тисячі вікон. Наразі більш ніж 300 – вже забили працівники комунальних служб. Цілободово працюватиме над цим, аби зберегти майно жителів. Окрім того, маємо можливість надати тимчасове помешкання для постраждалих, а також тих, хто евакуюється з Куп’янського напрямку, де оголошена обов’язкова евакуація», – наголосив начальник ХОВА.

Окрім того, він відзначив, що на Харківщині триває відновлення будинків за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«На відновленні перебуває більше 60 будинків, одні з них – вже на завершальному етапі або вже закінчили, над частиною проєктів лише розпочинаємо роботи. Маємо спочатку відновити самі будинки, щоб потім люди для внутрішніх робіт могли подавали заявку на єВідновлення. За цією програмою вже виплатили 1,2 млрд по Харкову та області і люди продовжують звертися. Зокрема, на повністю зруйноване майно маємо більш ніж 500 сертифікатів на суму понад 800 млн грн», – додав Олег Синєгубов.