Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Начальник Харківської ОВА зустрівся з Верховним комісаром ООН у справах біженців

Начальник Харківської ОВА зустрівся з Верховним комісаром ООН у справах біженців

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час зустрічі з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді обговорили подальшу підтримку регіону.

«Насамперед хочу подякувати за підтримку Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців. Актуальне питання для Харківщини нині – це подальше комплексне облаштування місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Адже евакуаційні процеси в області тривають постійно. Через обстріли окупантів одним із найскладніших напрямків є Куп’янський. Нещодавно з Кіндрашівської та Курилівської громад запровадили обов'язкову евакуацію населення, де проживає понад 3000 громадян. Тож маємо далі працювати над забезпеченням гідних умов переселених родин», – зазначив начальник ХОВА.

Разом із тим важливий напрямок – створення «Центрів життєстійкості». Харківська ОВА також розраховує на підтримку міжнародної спільноти в розбудові цих безбар’єрних просторів.  

Філіппо Гранді наголосив, що гуманітарна підтримка Харківщини триватиме і в 2024 році. 

«Війна продовжується і міжнародна спільнота має залишатися з Україною. Для мене гарна нагода сьогодні приїхати сюди і зрозуміти ті першочергові потреби, щоб потім розповісти про них партнерам», – сказав Верховний комісар ООН у справах біженців.