Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Валківській центральній лікарні обладнали ангіографічне відділення

У Валківській центральній лікарні обладнали ангіографічне відділення

Обладнання для нового відділення вдалося закупити завдяки співпраці із Фондом «Emerland» зі Швейцарії та народних депутатів Олексія Красова, Юлії Гришиної, Володимира Воронова. А також за співфінансування Валківської міської ради та лікувальної установи.

«Таке важливе обладнання дозволяє надавати пацієнтам високоякісну медичну допомогу в обстеженні для подальшого лікування інсультів. Це перша районна лікарня, яка отримує обладнання такого рівня. Окрім того, у закладі вже оновили автопарк», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У медзакладі підготовлені лікарі, які будуть працювати на ангіографічному обладнанні. 

«Ангіографічне обладнання коштує понад 30 мільйонів гривень. Воно дозволить дуже швидко реагувати навіть у складних випадках і допоможе врятувати багато життів. Тому вдячні нашим партнерам зі Швейцарії та фонду «Emerland» за проведені гуманітарні та медичні місії, яких особливо потребує Харківська область в умовах війни», – розповів Олексій Красов.

«Це унікальний приклад проєкту, який би хотілося показати на всю Україну, оскільки об’єднавши зусилля, ми змогли отримати чудовий результат – на рівні районної лікарні створено ангіографічне відділення, проведено ремонт відповідно до європейських стандартів, де є 180 ліжкомісць. Тобто люди, у яких стався інфаркт чи інсульт, зможуть швидко та якісно отримати допомогу», – сказала Юлія Гришина.

За 2023 рік у медзакладі пройшли стаціонарне лікування понад 6 тисяч пацієнтів, з яких приблизно 400 людей були з гострим інсультом. Серед них до 150 пацієнтів можна було б обстежити саме на ангіографі. 

«Ангіограф дозволить не тільки надавати невідкладну допомогу з гострим інсультом. Його можна буде використовувати для обстеження інших судинних патологій: інфаркт міокарда і різноманітні хвороби судин верхніх і нижніх кінцівок. Він покращує постановку діагнозу і набагато ефективніше візуалізує проблемну зону», – додав директор Валківської центральної районної лікарні Артем Ковальов.