Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині суми компенсацій за програмою єВідновлення сягнули 1,26 мільярда гривень

На Харківщині суми компенсацій за програмою єВідновлення сягнули 1,26 мільярда гривень

Про це йшлося під час апаратної наради під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

В межах програми єВідновлення 12 588 заявників вже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла на більш як 1,18 мільярда гривень. Ще для 808 заявників призначено виплату на понад 79,8 мільйонів гривень.

«Реалізація програми єВідновлення – є одним із пріоритетних напрямків роботи Харківської ОВА. До комісій у 15 територіальних громадах надійшло 66 повідомлень про завершення робіт з відновлення пошкодженого житла за програмою», - зазначив Олег Синєгубов. 

Водночас, на Харківщині за результатами роботи профільних комісій в 24 громадах сформовано 580 сертифікатів з надання компенсацій за знищене майно. Загальна сума призначених виплат становить 858,7 мільйонів гривень. 

«Сертифікат діє протягом 5 років з моменту отримання. Щоб скористатись сертифікатом потрібно подати заяву в «Дію» на бронювання коштів за сертифікатом та дочекатися підтвердження бронювання. Строк розгляду заяви становить не більше 10 робочих днів. Розгляд таких звернень здійснюється у порядку черговості їх надходження з урахуванням пріоритетного права на отримання компенсації. Термін дії бронювання коштів 30 днів», - додав директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

Вибір квартири чи іншого житлового приміщення здійснюється отримувачем компенсації самостійно не території будь-якої територіальної громади України, крім тимчасово окупованих територій та територій, де ведуться бойові дії.