Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина лідирує у реалізації програми «єВідновлення»

Харківщина лідирує у реалізації програми «єВідновлення»

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що програма «єВідновлення» продемонструвала свою високу ефективність.

«єВідновлення – одна з наймасштабніших державних програм, у реалізації якої Харківщина стала лідером! Жителі області отримали понад 1,3 млрд грн за пошкоджене окупантами майно. Новий етап – компенсації за знищене майно. Профільні комісії зареєстрували майже 3500 заяв, сформували більше 500 сертифікатів на виплату майже 700 млн грн», – зазначив Олег Синєгубов.

Так, жителька деокупованого села Гусарівка Балаклійської громади відремонтувала будинок за програмою «єВідновлення», їй нарахували понад 274 тисячі гривень. Завдяки виділеним коштам було зроблено опалення, дах, поставили вікна і двері. 

«Під час бойових дій мій будинок, як і багато інших, були пошкоджені. Від прямого влучання постраждала стіна, вікна. Дах побило уламками. На щастя, нас не було вдома. Ми перемістилися, оскільки злякалися повної окупації. Я була перша в селі, до кого приїхала комісія за програмою «єВідновлення». Згодом на електронну пошту мені надійшов чек-лист. Головне, що тепер я можу зайти у свій рідний дім і жити тут», – розповіла Оксана Мартиненко.

Детальніше про те, як отримати компенсацію за знищене майно читайте за посиланням.