Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська ОВА запустила смс-оповіщення для популяризації сімейного влаштування дітей

Харківська ОВА запустила смс-оповіщення для популяризації сімейного влаштування дітей

Про це розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

У повідомленні вказано номер безоплатної «гарячої лінії» з питань альтернативних форм сімейного виховання: 0 800 300 823, яка працює з 9:00 до 17:00.

«Окрім смс-оповіщень, у межах спільної інформкампанії з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розмістили на Харківщині інформаційні білборди, сітілайти та постери в усіх громадських місцях. У такий спосіб ознайомлюємо населення, які на сьогодні існують форми сімейного влаштування. Також подаємо корисну інформацію для трансляції в радіоефірах, аби проінформувати людей на тему встановлення опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування», – сказала Віта Ковальська.

На сьогодні в області діє 134 дитячих будинків сімейного типу і 229 прийомних сімей, в яких виховується 1337 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Усім, хто ще вагається чи брати дитину на виховання до своєї родини, пам’ятайте, навіть у такі непрості часи ви зможете подарувати дітям любов і турботу, якої вони так потребують», – зазначила заступниця начальника ХОВА.