Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани, військовослужбовці та члени їхніх сімей отримали консультаційну допомогу

Ветерани, військовослужбовці та члени їхніх сімей отримали консультаційну допомогу

11 січня в Краснограді захисники та захисниці отримали відповіді на актуальні питання в сфері соціального захисту, призначення пільг та пенсійних виплат, працевлаштування та зайнятості.

Представники Департаменту соціального захисту населення, управління у справах ветеранів Харківської ОВА, Харківського обласного центру зайнятості, ГУ Пенсійного фонду України в області, провели зустріч з понад 40 ветеранами та членами їх сімей.

В.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура презентувала присутнім прийняту 22 грудня 2023 року на сесії Харківської обласної ради комплексну Програму підтримки захисників і захисниць України та членів їх закладу сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки. На реалізацію заходів Програми з обласного бюджету у 2024 році передбачено 108,5 млн. грн.

Крім того, з учасниками зустрічі говорили про надання послуг ветеранам службою зайнятості, пенсійне забезпечення та отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, впровадження інституту помічника ветерана, надання психосоціальної підтримки, соціальних послуг ветеранам та членам їх сімей.

В подальшому такі зустрічі заплановано проводити й в інших громадах області.