Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Особливо на зимовий період закликаємо евакуйовуватися із прикордонних територій Харківщини», - Олег Синєгубов

«Особливо на зимовий період закликаємо евакуйовуватися із прикордонних територій Харківщини», - Олег Синєгубов

Про під час інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net» розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У прикордонних населених пунктах Куп’янського, Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів області проживають майже 90 тисяч людей. За останніми даними у 17 тисяч абонентів відсутнє електропостачання, у 34 тисяч - газопостачання. Роботи з відновлення ускладнює безпекова ситуація та висока мінна небезпека. Тому людей закликають користуватися безкоштовною евакуацією.

«Є населені пункт, наприклад, на Куп’янському напрямку, які розбиті на 70%, а то і зруйновані вщент. В таких селах та селищах людей майже не залишилося. Ми завдяки власним силам, волонтерським організаціям їх звідти вивозимо і є можливість надавати тимчасове проживання, бо люди не хочуть виїжджати за межі Харкова не те що там Харківської області», - додав Олег Синєгубов.

До повномасштабного вторгнення в регіоні проживали 2,7 мільйона людей. З яких майже 2 мільйона – харків’яни. Нині в області налічується 2,4 мільйона жителів, з яких 524 тисяч – внутрішньо переміщені особи.

«Збільшення кількості населення пов’язане, які із поверненням жителів області так і збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, які переїздять із прикордонних, прифронтових населених пунктів до «відносно» спокійного Харкова. Людей розміщуємо в місцях компактного проживання», - зазначив Олег Синєгубов.