Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інфраструктура на Харківщині зруйнована серйозно, проте постійно тривають відновлювальні роботи – Олег Синєгубов

Інфраструктура на Харківщині зруйнована серйозно, проте постійно тривають відновлювальні роботи – Олег Синєгубов

Про відновлення електроенергії, тепло- та газопостачання розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net».

«Наші енергогенеруючі підприємства працюють у штатному режимі. Усі котельні, які було заплановано підключити цього опалювального сезону, працюють – понад 500. Інфраструктура на Харківщині зруйнована досить серйозно. Наприклад, в Ізюмі у нас без опалення перебуває більше 30 багатоповерхових будинків, але вони і зруйновані частково. Проте навіть взимку проводимо відновлювальні роботи для того, щоб відремонтувати якомога більше житла. Це дасть можливість людям  подати заявку на єВідновлення, отримати компенсацію, робити ремонти», – сказав Олег Синєгубов. 

На сьогодні у 17 тисяч абонентів Харківщини відсутнє електропостачання, у 34 тисяч – газопостачання. 

«Щодня працюємо над відновленням, але за 5 км від кордону з рф, де постійні обстріли, це робити непросто. Нещодавно під ворожий вогонь потрапила наша бригада енергетиків. На щастя, всі живі. Однак фахівці все одно вимушені працювати в таких умовах, оскільки в населених пунктах проживають люди», – зазначив начальник ХОВА.

Також він підкреслив, що більшість абонентів без газу є саме з Вовчанського напрямку.

«Там неможливо відновити газопостачання, тому що вчасно не було проведено магістральний газопровід. Вовчанськ – це чи не єдиний в нашій державі населений пункт, який отримував газопостачання безпосередньо із території рф. Звичайно, із початком бойових дій газопровід було перекрито. І наразі люди там перебувають без газу, опалюють приміщення електрикою», – додав Олег Синєгубов.