Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Бізнесу Харківщини маємо створити унікальні умови компенсацій, аби повернути потужності», - Олег Синєгубов

«Бізнесу Харківщини маємо створити унікальні умови компенсацій, аби повернути потужності», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив в інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net».

Після початку повномасштабного вторгнення, 70% бізнесу Харківської області припинили свою роботу. За межі регіону виїхали 226 підприємств, половина з них поновила роботу в інших регіонах країни. Нині на Харківщині продовжують створювати сприятливі умови для повернення та відновлення роботи підприємств. 

«Повернення бізнесу в регіон – це в першу чергу і робочі місця, і наповнення економіки області. Спільно з профільними Міністерствами створюємо унікальні умови для розвитку та роботи підприємств. Це кредити «5-7-9%» під 1% на перші 2 роки. Вдалося добитися збільшення кредитного ліміту до 150 мільйонів та збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі. Відповідно до закону №3050, постраждалий бізнес може отримати пільги на податок за землю. Разом з тим, працюємо зі страховими компаніями, аби впроваджувати програми зі страхування підприємств на випадок пошкоджень внаслідок бойових дій», - зазначив Олег Синєгубов. 

Також начальник Харківської ОВА додав, що питання обороноздатності та допомоги українським захисникам залишається пірорітетним в напрямку фінансування. 

«Тим не менш, ми прийняли бюджет на 2024 рік, профінансували усі заплановані програми, в тому числі соціальні. В пріоритеті у нас залишається допомога українським захисникам. Дороги, благоустрій можуть почекати. Потрібно один раз з’їздити до міста Куп’янськ для того, щоб зрозуміти, як у нас повинні бути пріоритети. Війна не десь там, війна, безпосередньо на нашій території і ми маємо працювати на перемогу», - додав Олег Синєгубов.