Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На утримання автодоріг місцевого значення виділено понад 6 тисяч метрів кубічних піщано-сольової суміші

На утримання автодоріг місцевого значення виділено понад 6 тисяч метрів кубічних піщано-сольової суміші

Про експлуатацію місцевих доріг у зимовий період та ліквідацію дорожниками наслідків негоди розповів під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

Він наголосив, що Харківська область має одну з найбільших мереж автомобільних доріг місцевого значення – 7334 км. 

«Зима цього року була набагато складніша, ніж минулого. Велика кількість опадів у вигляді мокрого снігу та дощу при мінусових температурах забезпечила багато роботи. Дорожні служби весь цей час працюють в посиленому режимі», – прокоментував директор ДП «Дороги Харківщини».

На випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі снігопадами та хуртовинами, відпрацьовано схеми і  порядки взаємодії з органами місцевого самоврядування, ДСНС, ГУ Нацполіції у Харківській області. 

«Заготовлено більш ніж 6 тисяч метрів кубічних піщано-сольової суміші та 250 тонн солі. Оперативно, в час негоди, працює понад 100 одиниць дорожньої спеціальної техніки. Також працюють дорожні робітники, які чистять автобусні зупинки та знаки. Окрема увага першочергово приділяється гуманітарним та автобусним маршрутам», – розповів Ігор Турченко.

Директор ДП «Дороги Харківщини» зазначив, що в результаті деокупації території Харківської області було значно пошкоджено майно: розбиті бази, викрадено понад 130 одиниць дорожньої техніки.

«Завдяки підтримці начальника ХОВА Олега Синєгубова у виділенні коштів на зимове утримання доріг проїзд забезпечено. Звичайно, дуже складно працювати в умовах повномасштабного вторгнення рф, але всі питання обов'язково розв’язуємо», – сказав Ігор Турченко.

У ДП «Дороги Харківщини» цілодобово працює диспетчерська служба, контактні номери: (057) 336-77-00, 050-415-21-03. Диспетчер фіксує скарги та доводить до відповідних підрядних організацій питання, аби їх розв’язати.