Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні організації посилюватимуть допомогу постраждалим громадам Харківщини

Міжнародні організації посилюватимуть допомогу постраждалим громадам Харківщини

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з керівником харківського офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Макою Хазалією, керівниками структурних підрозділів і очільниками РВА.

Під час засідання обговорили необхідність проведення оперативного ремонту пошкодженого житлового фонду та комунікацій після ворожих обстрілів. Це дасть змогу уникнути подальших руйнувань під дією погодних умов і створить сприятливі умови для подальшого відновлення багатоповерхівок. Очільники профільних підрозділів OCHA запевнили, що допомагатимуть в цьому процесі.

«Під час останньої масованої ракетної атаки російських окупантів на середмістя Харкова, постраждали десятки житлових будинків. Завдяки злагодженим та оперативним діям, спільно з волонтерами та міжнародними партнерами вдалося закрити вибиті вікна та відновити комунікації. Наступний крок – ремонтні роботи, аби жителі пошкоджених будинків змогли повернутися до своїх осель», - зазначив Євген Іванов. 

Також під час зустрічі обговорили питання сталої гуманітарної допомоги жителів Ізюмського, Чугуївського, Богодухівського та Куп’янського районів. Переважна потреба для постраждалих і деокупованих громад – продукти харчування, гігієнічні набори, будматеріали та психологічна підтримка евакуйованих. 

«Триває системна роботи в усіх зазначених напрямках. Для нас важливо саме оперативне реагування, забезпечення потреб населенні і допомога громадам. Водночас, спостерігається тенденція повернення жителів деокупованих територій до своїх осель, тож питання допомоги у першочергових ремонтних роботах актуальне», -  додав Євген Іванов.