Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківську обласну травматологічну лікарню відновили після ворожих обстрілів

Харківську обласну травматологічну лікарню відновили після ворожих обстрілів

З червня минулого року розпочався капітальний ремонт Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні, яка неодноразово страждала від російських обстрілів.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, на аварійно-відновлювальні роботи з обласного бюджету виділили майже 26,5 мільйонів гривень. У закладі відремонтували центральний вхід, рентгенологічний відділ, операційні, клінічну лабораторію та рентгенологічні служби. Завдяки економії коштів по проєкту у цьому році також планується виконати додаткові роботи з влаштування системи опалення, здійснити внутрішнє оздоблення на 7-му поверсі лікарні та на сходах двох поверхів.

«З 24 лютого 2022 року в лікарню було декілька прямих влучань, в тому числі й у дах. Також був пошкоджений майже весь шостий поверх, де розміщувалися операційні. Тому необхідно було оперативно відновлювати приміщення, аби лікарня продовжувала функціонувати на 100%. Окрім ремонту, придбали нове обладнання, зокрема, рентген. Відновлювали так, щоб зробити краще, ніж було», – зазначив Олег Синєгубов.

Директор  КНП ХОР «Обласна клінічна травматологічна лікарня» Олександр Гавриков наголосив, що наразі лікарня повністю заповнена, у ній перебуває приблизно 260 пацієнтів.

«Один з найсильніших обстрілів був 10 березня 2022 року, коли пошкодилося 85 вікон, зірвало вхідну групу. На той час на вулиці температура сягала до мінус 19 градусів і нам довелося все зашивати фанерою, ковдрами тощо. На жаль, це був не останній "приліт"», – сказав Олександр Гавриков.

За сприяння німецької клініки «Шаріте» та Міністерства охорони здоров'я України отримали обладнання для телемедичних консультацій. 

«Від гуманітарних французьких організацій «Protection Civile» і «Меценат Серв'є» до лікарні надійшов кістковий рентгенівський денситометр. Він допоможе нам в лікуванні хворих з остеопорозом, після переломів, в процесі лікування, для оцінки майбутнього лікування при пошкодженнях кісткової тканини. Це новий рівень для нашого медзакладу. Люди зможуть безоплатно пройти на ньому обстеження», – додав завідувач дитячого прийомного відділення Тарас Станаєв. 

Наразі організували навчання для фахівців, які будуть працювати на рентгенівському денситометрі.