Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Окупанти змінили стратегію обстрілів Харківщини», - Олег Синєгубов

«Окупанти змінили стратегію обстрілів Харківщини», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив під час телемарафону «Єдині новини».

Сьогодні близько 11:00 російські окупанти завдали удару керованою авіабомбою неподалік селища Золочів Богодухівського району. Зафіксовано влучання в поле. Постраждалих серед цивільного населення не було.

«Минулого тижня були 2 виходи ДРГ ворога на територію Харківщини. Всі вони вчасно були виявлені, їм нанесено ураження. Це по Вовчанському напрямку і по півночі нашої території. Можливо, це була розвідка і зараз ворог застосовує саме керовані авіабомби по цим напрямкам», - зазначив Олег Синєгубов. 

Крім того, начальник Харківської ОВА повідомив, що тривають відновлювальні роботи в обласному центрі після ворожих обстрілів. В період з 29 грудня по 3 січня в місті пошкоджено 138 багатоквартирних житлових будинків. Вибуховими хвилями винесло понад 3 000 вікон. До відновлювальним робіт долучилися Житомирська та Полтавська області військові адміністрації. 

«Отримуємо листи ОСБ за допомогою яких закриваємо розбиті вікна. В пріоритеті житловий фонд та лікарні. Далі – адміністративні будівлі. Також маємо достатню кількість місць для розміщення людей», - додав Олег Синєгубов.

Внаслідок ракетного удару по середмістю Харкова постраждали 63 людини. З них 6 дітей. У лікарнях Харківщини перебувають 28 постраждалих. Дві людини у вкрай важкому стані. Одна постраждала загинула від отриманих травм.