Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі Харківської області отримали 7700 ноутбуків

Школярі Харківської області отримали 7700 ноутбуків

Гаджети вдалося передати завдяки співпраці Харківської ОВА та дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Ноутбуки розподілили між закладами освіти 22 деокупованих громад регіону та міста Харків. Гаджети видаватимуть дітям у користування для онлайн-навчання.

«Щиро дякуємо нашим партнерам з дитячого фонду ЮНІСЕФ за цю важливу допомогу та підтримку. Діти у нас - на першому місці, і питання забезпечення якісного освітнього процесу - в пріоритеті. Продовжуємо працювати в цьому напрямку, аби закрити усю потребу», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Обладнання закупили та доставили за підтримки урядів Японії, Республіки Корея, а також від національних комітетів ЮНІСЕФ та у межах ініціативи «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation. 

«Кожна дитина має право на освіту. Так ЮНІСЕФ сприяє навчанню дітей в Україні, для яких доступ до формальної онлайн-освіти ускладнений через закриття шкіл в умовах війни. Ми наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для попередження подальших освітніх втрат», -  зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Маммадзаде.

413 ноутбуків передали дітям-переселенцям, які тимчасово мешкають у гуртожитках Харківщини. За підтримки міжнародних партнерів такі місця компактного проживання ВПО максимально забезпечуються всім необхідним. Так, сьогодні в одному із них відкрили відновлений фітнес-зал, аби молодь мала змогу займатися спортом. 

«За підтримки та сприяння начальника Харківської ОВА вдалося відновити наш спортзал. Окрема вдячність і міжнародним партнерам за гаджети для громад та учнів нашого коледжу», - додав директор Харківського державного професійно-педагогічного фахового коледжу імені В.І. Вернардського Олександр Сайчук.