Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах єВідновлення на Харківщині понад 12 тисяч людей вже отримали компенсації

У межах єВідновлення на Харківщині понад 12 тисяч людей вже отримали компенсації

Про це йшлося під час апаратної наради, яка відбулася під керівництвом начальника ХОВА Олега Синєгубова.

На сьогодні в регіоні подано 25 300 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв надійшло від жителів Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

«Наголошую на тому, що наше завдання – не допустити протермінованість заявок. Активізуйте інформування населення про порядок подачі заяв на пошкоджене або знищене майно, особливо серед людей пенсійного віку. Коли комплексно заходимо в постраждалу громаду для ремонту багатоквартирних будинків, то відразу після закінчення робіт у людей є змога подати заявку на відшкодування», – звернувся до керівників РВА і громад області Олег Синєгубов. 

У межах програми єВідновлення 10 211 заявників уже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла, на їх рахунки спрямували майже 783 мільйони гривень. 

«Ухвалено рішення про надання компенсації на суму 386,3 мільйона гривень для 2 141 заявника. Загальна сума компенсацій за весь час дії програми становить понад 1 мільярд гривень», – розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

Він додав, що працює механізм, де за дрібні пошкодження житла сума компенсацій може сягати до 200 тисяч гривень, а на проведення капітального ремонту в квартирах – до 350 тисяч гривень, індивідуальному житловому будинку – до 500 тисяч гривень. Попередньо заявник отримує 70% авансом і після виконання частини робіт йому виплачують ще 30%.

Нагадаємо, цього тижня в Україні розпочинається виплата компенсацій тим, чиє житло зруйнували росіяни. У Харківській області комісії сформували 433 сертифікати загалом на 629 мільйонів гривень.