Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині посилюють готовність до можливих ударів ворога по об'єктах енергетики

На Харківщині посилюють готовність до можливих ударів ворога по об'єктах енергетики

Під час апаратної наради обговорили готовність усіх служб до можливих аварійних відключень електроенергії через ворожі обстріли.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підкреслив, що існує чіткий план дій з підтримки жителів регіону у випадку тривалого відключення електроенергії.

«Під час війни немає вихідних – всі відповідальні структурні підрозділи обласної та районних військових адміністрацій мають працювати у посиленому режимі і готовності до будь-яких сценаріїв», – прокоментував Олег Синєгубов.

Як зауважив начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко, 275 службових авто з гучномовцями за необхідності транслюватимуть сигнал повітряної тривоги, а на дорогах замість світлофорів працюватимуть регулювальники.

«Перше, що буде зроблено в разі відсутності електроенергії, це перехід поліції на цілодобове несення служби в посиленому варіанті. Ми готові додатково залучити як поліцейських, так і транспортні засоби. Поліцейські будуть чергувати на важливих об’єктах, які визначать місцеві органи влади», – сказав Володимир Тимошко.

Також начальник ХОВА наголосив, що в області розгорнули 928 Пунктів Незламності, з яких функціонує 903. Зокрема, 150 працює в цілодобовому режимі, 753 – за графіками. 

«У разі аварійного відключення постачання електричної та теплової енергії більш ніж на 3 години Пункти Незламності будуть переведені в цілодобовий режим роботи», – зазначив Олег Синєгубов.

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол додав, що лише з жовтня цього року Пункти Незламності відвідали понад 30 тисяч людей.

Окремо обговорили питання забезпечення населення мобільним зв'язком. На нараді були присутні представники всіх операторів. Завдяки встановленню сучасного обладнання вдалося підвищити автономність роботи базових станцій в області.