Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Консорціум міжнародних організацій «DORIJKA» продовжить допомагати медзакладам Харківщини наступного року

Консорціум міжнародних організацій «DORIJKA» продовжить допомагати медзакладам Харківщини наступного року

Під час зустрічі заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов разом з представниками 4 організацій підбили підсумки роботи в області, а також обговорили пріоритетні напрямки співпраці в наступному році.

Організації продовжують забезпечувати жителів Харківщини гуманітарною допомогою, працюють в медичній сфері та допомозі лікарням, допомагають у відновленні постраждалої інфраструктури. Наприклад, міжнародна організація Première Urgence Internationale підтримує медзаклади Кіндрашівської, Борівської, Ізюмської, Балаклійської, Савинської, Олексіївської та Лозівської громад. Також надали більш як 6,5 тисяч медичних консультацій жителям Харківщини.

«Підтримка та допомога у відбудові пошкоджених медичних закладів Харківщини – першочерговий напрямок співпраці. Аби цей процес був ефективнішим, посилюватимемо комунікацію та допомагатимемо у визначенні потреби в тій чи іншій громаді», - зазначив Євген Іванов. 

Представники Solidarités International допомагають постраждалим громадам у відновленні систем водозабезпечення цивільного населення. Підтримку у вигляді насосних станцій передавали в жителям Чугуївського району.

«Працюємо напряму з очільниками постраждалих громад Харківської області. В наступному році плануємо розширювати нашу діяльність на деокупованих територіях, аби їх жителі мали безперешкодний доступ до чистої води. У цьому потребуємо допомоги і, за можливості, інформації про технічний стан пошкоджених споруд, аби ефективно відновити станції чи водогони», - додав польовий координатор організації Solidarités International Брюно Мішон.