Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підтримки Представництва Датської ради у справах біженців (DRC) в Україні на Харківщині завершують відновлення 500 квартир і будинків

За підтримки Представництва Датської ради у справах біженців (DRC) в Україні на Харківщині завершують відновлення 500 квартир і будинків

Підсумки співпраці у 2023 році підбили на зустрічі заступника начальника ХОВА Роман Семенухи та делегації Представництва Датської ради у справах біженців в Україні.

Під час заходу обговорили питання забезпечення життєдіяльності населення Харківської області та плани на наступний рік.

«Ми вдячні вашій організації за ту роботу, яку ви здійснюєте в Харківській області. Це дійсно своєчасна та важлива допомога. Впевнений, що в наступному році ми продовжимо співпрацю у сферах відбудови пошкодженого житла, наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам та гуманітарного розмінування деокупованих територій» – сказав Роман Семенуха.

В свою чергу керівниця Східного регіону Представництва Датської ради у справах біженців в Україні Анна Хандрос розповіла про хід відновлювальних робіт житлових будинків, які за сприяння DRC тривають у Харкові, Дергачах та Шевченковому. Наразі підрядники вже завершують ремонт 500 приватних квартир та будинків. 

«У 11 місцях компактного проживання ВПО у Харкові  – це гуртожитки, проходять відновлювальні роботи. Там замінюють вікна, двері, проводять внутрішнє оздоблення приміщень. Також ці приміщення буде забезпечено меблями, сантехнікою, тощо», – зауважила Анна Хандрос.

За її словами, у наступному році програму щодо відновлення постраждалого житла буде продовжено. Тож сторони обговорили деталі, зокрема в яких населених пунктах ця діяльність буде найбільш актуальною.

Роман Семенуха запевнив представників DRC, що в наступному році Харківщина також буде продовжувати відновлювати житлову інфраструктуру.