Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 30 тисяч людей евакуювали з постраждалих територій Харківщини після деокупації

Майже 30 тисяч людей евакуювали з постраждалих територій Харківщини після деокупації

Результати та хід евакуації обговорили під час апаратної наради під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Від вересня минулого року з деокупованих та постраждалих населених пунктів Харківщини евакуювали 29 421 людину, з них 3624 – діти. Під час обов’язкової евакуації родин з дітьми із низки населених пунктів Куп’янського району виїхали 299 людей. 

«Очільники міських, селищних, сільських військових адміністрацій мають тримати цей напрямок на постійному контролі. Місця для розміщення евакуйованих є в достатній кількості. За необхідності будемо розгортати додаткові. У разі, якщо сім’я бажає виїхати за межі Харківської області, в межах нашої співпраці з «Укрзалізницею» є можливість це зробити безкоштовно», - зазначив Олег Синєгубов. 

У більш безпечних районах Харкова та Харківської області було розміщено 18625 евакуйованих, 6886 з яких поселили в місцях компактного проживання. У разі нестачі вільних місць в гуртожитках регіону, переселенців можуть розмістити в закладах Кіровоградської та Рівненської областей. 

«Усім евакуйованим надається грошова допомога, підтримка в оформленні довідки ВПО, організовано доставляється гуманітарна допомога. Евакуація здійснюється в основному силами волонтерів. Ми вдячні правоохоронним органам, які постійно супроводжують процес евакуації, зокрема коли йдеться про дітей», - додав директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.  

Нагадаємо, усі охочі евакуюватися можуть звернутися за номером «гарячої лінії» 0-800-33-92-91.