Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадські організації зможуть звернутися до керівників громад через новий застосунок

Громадські організації зможуть звернутися до керівників громад через новий застосунок

Про це повідомили керівники громадських організацій під час Форуму «Стандарти прозорості і підзвітності в Харківській області».

Голова Ради волонтерів у Харківській області Олександр Пєлєхов зазначив, що новий чат-бот підсилить тісну співпрацю громадського сектору та органів влади в розрізі волонтерської діяльності. 

«Представники громадського сектору в робочій групі «Прозорість та підзвітність» вирішили створити окремий чат-бот. Хочу наголосити, що суб’єктами  звернень будуть тільки представники благодійних фондів, громадських організацій як місцевих, так і міжнародних» – сказав Олександр Пєлєхов.

За словами голови БФ «Координаційний гуманітарний центр» Євгена Коляди, волонтери зможуть залишати як анонімні, так і адресні запити до керівників сіл, громад та районів. 

«Я хотів би подякувати начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову за те, що в Харківській області маємо мінімальну дистанцію між організаціями громадянського суспільства і владою. Завдяки цьому ми можемо бути почутими та впроваджувати власні проєкти та ініціативи», – зазначив Євген Коляда.

Нагадаємо, що з 1 грудня Харківська ОВА запустила чат-бот для звернень громадян. Функція доступна в Telegram. Жителі Харківщини можуть надіслати своє звернення, повідомити про факти корупції, неефективну діяльність органів влади, озвучити проблемне питання в бот «Написати Олегу Синєгубову».