Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувала кампанія з популяризації сімейного влаштування дітей

На Харківщині стартувала кампанія з популяризації сімейного влаштування дітей

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Для популяризації сімейного влаштування дітей на Харківщині розпочали інформаційно-просвітницьку кампанію. Її реалізують за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Координаційного центру розвитку сімейного виховання та догляду дітей. 

«На Харківщині 97% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, сьогодні виховуються в сім’ях. Маємо на меті збільшити цей показник до 100%, – розповіла Віта Ковальська. – Уже зараз ви можете бачити в Харкові та громадах області білборди, сітілайти та постери, на яких розповідається про різні форми сімейного влаштування та чим вони відрізняються одна від іншої: прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, опіку/піклування та усиновлення. Окрема увага приділяється послузі патронату над дитиною».

Спільно з ЮНІСЕФ створили спеціалізовану гарячу лінію на базі Харківського обласного центру соціальних служб, яка працює з 9:00 до 17:00: 0 800 300 823. Тут зможуть отримати фахову консультацію ті, хто готовий взяти до своєї сім’ї дитину. 

Як зазначила Віта Ковальська, наразі у Харківській області нараховується 4300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 134 дитини поки залишаються поза сімейними формами виховання, вони влаштовані до державних закладів або тимчасово перебувають у сім’ях родичів чи знайомих.

«За підтримки Офісу першої леді, який опікується цим питанням, й міжнародних партнерів робимо все, щоб кожна дитина зростала не в інтернаті, а саме в родині, де їй зможуть приділити достатньо уваги та любові», – сказала заступниця начальника Харківської ОВА.