Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

97% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до альтернативних форм сімейного виховання – Олег Синєгубов

97% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до альтернативних форм сімейного виховання  – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вручив працівникам служб у справах дітей почесні грамоти.

З повним списком нагороджених можна ознайомитися за посиланням.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, показник влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання становить 97 %. Наразі в області створено 134 дитячих будинків сімейного типу та 230 прийомних сімей, в яких виховується 1343 дітей та осіб з їх числа (у віці від 18 до 23 років).

«Завдання розвинути систему дитячих будинків сімейного типу замість інтернатів, отримали від Президента України. Хочу подякувати всім фахівцям, що навіть під час повномасштабного вторгнення рф на Харківщині вдалося створити 28 альтернативних форм сімейного виховання. Однак ми маємо працювати і надалі, поки кожна дитина не отримає своєї сім’ї. Адже вихователь в інтернатному закладі не може охопити своєю увагою всіх дітей. Маємо слідувати європейським стандартам у цьому питанні», – розповів Олег Синєгубов.

Він також наголосив, що на наступний рік з бюджету заплановано 100% фінансування соціальної сфери.

«Так само хочу подякувати нашим міжнародним партнерам, особливо Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ). За цей рік ми розвинули багато проєктів, зокрема щодо психологічної допомоги та послуги денного догляду дітей з інвалідністю», – сказав начальник ХОВА. 

Нагадаємо, у 2023 році за підтримки ЮНІСЕФ в Пісочинській та Первомайській громадах  розпочали надавати нову соціальну послугу: денний догляд дітей з інвалідністю.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська додала, що всього з 24 лютого 2022 року до альтернативних форм виховання влаштували 238 дітей, які залишилися без піклування батьків.

«Одним з важливих аспектів роботи також є впровадження в області послуги патронату над дитиною, тобто підтримка родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. Сьогодні в області функціонує 41 сім’я патронатних вихователів, до яких влаштовано 94 дитини. Лише за 2023 рік таку послугу отримало 126 дітей, також було утворено 12 нових родин патронатних вихователів», – прокоментувала Віта Ковальська.