Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжують збільшувати кількість споруд цивільного захисту

На Харківщині продовжують збільшувати кількість споруд цивільного захисту

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Загалом на Харківщині налічується 4 555 споруд цивільного захисту, з яких 386 укриттів стали доступними від початку цього року за рахунок будівництва, ремонту та відновлення. Це дасть змогу забезпечити укриття для більш як 29 тисяч жителів області.

«Маємо чітке завдання від Президента України – посилювати та доукомплектовувати споруди цивільного захисту, аби люди мали доступ до укриттів під час повітряних тривог і у разі ворожих обстрілів. Перевірки укриттів показали позитивну динаміку у Лозівському, Чугуївському районах області, а також Індустріальному, Салтівському, Основ’янському районах Харкова. Ця робота має проводитися на усіх рівнях», - зазначив Олег Синєгубов.

Також під час засідання приділили особливу увагу готовності профільних служб до ліквідації наслідків можливої негоди. У разі погіршення погодних умов, буде організоване цілодобове чергування задля забезпечення безперешкодного проїзду дорогами державного та регіонального значення, оперативного відновлення комунікацій і електромережі. 

«Маємо продовжувати працювати злагоджено та оперативно. На випадок ускладнень руху, пропрацьовано об’їзні маршрути та визначено місця стоянки вантажного транспорту. Особливу увагу приділяємо саме де окупованим територіям, аби оперативно відновлювати електро- та водопостачання у разі аварій», - додав Олег Синєгубов.

Крім того, на Харківщині триває підготовка закладів охорони здоров’я до можливого спалаху ГРВІ, грипу та COVID-19. Доукомплектування вакцинами та перевірка обладнання проводиться постійно, регіон забезпечений необхідною кількістю вакцин.

«Від початку епідсезону на Харківщині захворіло майже 24 тисячі осіб. Нині показник захворюваності становить 107,71 та 100 тисяч населення, що нижче показника епідемічного порогу. Незважаючи на це закликаємо людей, що входять до групи ризику, робити планове щеплення. Медзаклади області забезпечені рекомендованими вакцинами у необхідній кількості», - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.