Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці – звернення Президента України

Хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Важливий день.

Дякую нашим воїнам, які знищили одразу три російські «сушки». На Південному напрямку – на нашій Херсонщині. Результат наших Повітряних сил і безпосередньо Одеської зенітної ракетної бригади. Дякую вам, хлопці! І хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці – жоден із них не залишиться безкарним.

Друге за сьогодні.

Привітав із професійним днем сьогодні дві наші дуже вагомі професійні спільноти – українських енергетиків та українських дипломатів. Так є в календарі спеціальних днів: 22 грудня – це День енергетика і День працівників дипломатичної служби України.

Вранці відзначив державними нагородами робітників енергетичної галузі – таких людей, завдяки яким Україна може жити нормально – зі світлом, з опаленням. Проходимо зараз уже другу зиму повномасштабної війни, і вона суттєво відрізняється від першої. Це результат колосальної роботи багатьох колективів, багатьох компаній, команд, урядовців, обласної влади. Я вдячний усім, хто працює заради нашої енергетики.

Був сьогодні й на зустрічі з представниками нашої дипломатичної спільноти – тими, хто в системі МЗС, і тими, хто поза системою здійснює зовнішню політику нашої держави. Цей рік був амбітним для України, і більшість амбіцій у відносинах із партнерами нам вдалося реалізувати. На наступний рік – чіткі завдання, абсолютно зрозумілі KPI для всіх працівників і працівниць дипломатичної сфери України.

Говорив сьогодні з Марком Рютте, Прем’єр-міністром Нідерландів. Нідерланди готують для відправки в Україну перші винищувачі F-16. Від політичних рішень щодо надання літаків ми перейшли до навчання пілотів та інженерів, і тепер реалізуємо технічну частину – власне, постачання F-16. Я вдячний Нідерландам і всім іншим нашим партнерам, хто підтримує в цьому.

Звичайно, обговорили з Марком і актуальні політичні питання, зокрема погодження у Євросоюзі нового пакета підтримки для України – 50 мільярдів євро, пакет необхідний, довготривалий. Це наша стійкість. І, окрім цього, встигли обговорити й підготовку нової зустрічі щодо реалізації Формули миру.

Зустрівся сьогодні і з нещодавно призначеним міністром закордонних справ Польщі Сікорським. Оновлюємо наші відносини. Обговорили, як можемо подолати наявні проблеми. Звичайно, я подякував Польщі за підтримку нашої держави в оборонній сфері. Ми маємо дуже серйозні можливості для подальшої спільної роботи – такої роботи, яка посилить обидва наші народи. Це стосується, зокрема, і спільних оборонних виробництв. Багато речей треба вирішити. Я впевнений, ми можемо це зробити.

Ще одне. Провів нараду з міністром оборони та командою. Готуємо розв’язання тих питань, які ставлять у наших підрозділах, у бойових бригадах. Питання мотивації, питання визначеності термінів служби, питання поповнення. Сили оборони тримаються на людях. А люди – це дух і зброя. Обидва компоненти ми маємо забезпечити. Дякую всім, хто допомагає!

Дякую всім, хто воює й працює заради інтересів України!

Слава Україні!