Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов долучився до молодіжного форуму

Олег Синєгубов долучився до молодіжного форуму

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов разом з головою облради Тетяною Єгоровою-Луценко і народною депутаткою Марією Мезенцевою долучилися до молодіжного форуму «КОД.UA», що відбувся у Харкові.

Під час заходу обговорили результати діяльності молодіжного руху в громадах Харківської області. Спільно з міжнародними партнерами, народними депутатами та обласною владою було реалізовано майже 60 проєктів на місцевому рівні. 

«На наступний рік маємо визначені пріоритетні напрямки роботи – це допомога Збройним силам України, посилення соціальної сфери та підтримка молоді області. Маємо залучити молодь у те коло, де приймаються рішення», - зазначив Олег Синєгубов. 

Майже 90% молодіжних проєктів у Харківській області допомагають реалізувати іноземні партнери. Зокрема, це спільна робота з ЮНІСЕФ. Разом з обласною владою та молодіжними радами міжнародні партнери провели моніторинг у 5 громадах і створюють там освітні та молодіжні центри. Бюджет проєкту – 300 мільйонів гривень. 

«Цілеспрямовані, амбітні дівчата та парубки, які вступають до молодіжних рад, реалізовують соціально значущі проєкти, мають великий потенціал для подальшої політичної кар’єри. Зі свого боку докладаємо усіх зусиль задля розвитку молоді і молодіжних програм, особливо на місцях», - додала Марія Мезенцева. 

Також у межах форуму відбулося нагородження представників молодіжних рад Харківщини, політиків, які сприяють розвитку юнацьких проєктів. Зокрема, відзнаки отримали начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов і голову облради Тетяна Єгорова-Луценко. 

«Важливо, що саме молодь регіону реалізовує на місцях важливі проєкти разом із обласною владою, органами місцевого самоврядування та іноземними партнерами. Це важливий аспект розвитку молодіжного руху, особистісного розвитку», - зазначив голова Української асоціації молодіжних рад Володимир Сонько.