Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині впровадять новий грантовий проєкт для сільських домогосподарств

На Харківщині впровадять новий грантовий проєкт для сільських домогосподарств

Міжнародна організація з міграції у координації з Харківською ОВА планує реалізувати проєкт для відновлення сільськогосподарської діяльності в постраждалих від війни громадах.

«Відновлення сільськогосподарської діяльності на території Харківської області – одне з першочергових завдань, які ставить начальник ХОВА Олег Синєгубов. Важливо підтримати не тільки великі фермерські господарства, а й звичайні родини, які займалися сільськогосподарською діяльністю», – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрій Дорожко.

Так, до кінця березня 2024 року в Харківській області впроваджуватиметься проєкт «План реагування МОН на кризу в Україні 2023». Він діятиме у Чугуївській та Балаклійській громадах. Аналогічний проєкт запускають і в Херсонській області. 

«Метою нашого проєкту буде насамперед підтримка місцевих господарств на сільських територіях, що постраждали від конфлікту. Це буде надання допомоги для активізації сільськогосподарської діяльності, а також зменшення залежності від гуманітарної та державної допомоги. Відбирати домогосподарства будемо за визначеними критеріями, які ще попередньо обговоримо з головами громад», – прокоментував асистент проєкту МОМ Микола Бондар. 

Участь у проєкті зможуть взяти невеликі домогосподарства, грант становитиме 800 доларів. Партнерами виступає відділення Польської Гуманітарної Акції в Україні.

«Це домогосподарство необов'язково повинне мати якийсь офіційний статус, наприклад, фізичної особи-підприємця або юридичної особи, яка здійснює сільськогосподарську діяльність. Тобто до проєкту будуть залучені звичайні українські родини, які  утримують велику рогату худобу або обробляють невелику кількість землі», – додала заступниця директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОВА Ольга Шамаєва.