Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для посилення медзакладів Харківщини Уряд Чехії виділив допомогу у розмірі 10 мільйонів доларів США

Для посилення медзакладів Харківщини Уряд Чехії виділив допомогу у розмірі 10 мільйонів доларів США

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Він зауважив, що виділення Урядом Чехії допомоги на 10 мільйонів доларів США стало результатом плідної співпраці під час попередніх зустрічей із представниками делегацій цієї дружньої країни. 

«Проєкт підтримки розрахований на три роки. Кошти для придбання медичного обладнання спрямують для кількох закладів охорони здоров'я Харківщини – Харківської міської поліклініки №10, госпіталя ГУНП України в Харківській області, а також лікарень Чугуєва і Балаклії. Дякую Уряду Чехії за допомогу Україні і вагому підтримку Харківщини. Розвиваємо співпрацю далі!», – зазначив Олег Синєгубов. 

Подробиці подальшої співпраці обговорили сьогодні в ході зустрічі заступниці начальника Харківської ОВА Олени Логвинової і заступника Міністра закордонних справ Чеської Республіки Марека Свободи.

«У 2022 році між Чугуївською міською військовою адміністрацією та Урядом Чехії було підписано меморандум про співпрацю. Чеська сторона надала фінансову допомогу для придбання електрогенераторних установок. На сьогодні вони вже подають живлення до котелень, які задіяні в опаленні 36 багатоповерхових житлових будинків, 10 будівель лікарняного комплексу, закладів освіти, дитячого центру розвитку та інших об'єктів», – сказала Олена Логвинова.

Марек Свобода зазначив, що від початку повномасштабної війни представники Чехії втретє відвідують Харківщину. Під час кожної зустрічі Чеська сторона намагаємося детально ознайомитися із актуальними потребами області, аби надати найнеобхіднішу підтримку.

«Крім проєкту з підтримки медичної сфери Харківської області, який триватиме три роки, Уряд Чехії раніше також профінансував 7 модульних котелень для Харківщини. Наразі вирішується питання щодо їх монтажу, передачі та розподілення серед громад області», – розповів Марек Свобода.

Наприкінці зустрічі Марек Свобода наголосив, що Уряд Чехії продовжить підтримувати Україну і Харківську область зокрема, а також поглиблюватиме співпрацю у напрямку відновлення.