Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У деокупованій Вільхуватській громаді запрацював Центр надання адмінпослуг

У деокупованій Вільхуватській громаді запрацював Центр надання адмінпослуг

Роботу Центру перевірили заступники начальника Харківської ОВА Євген Іванов та Роман Семенуха.

Відтепер жителі деокупованої громади зможуть скористатися послугами з реєстрації фізичних і юридичних осіб, місця проживання, отримати довідки та витяги, зареєструвати шлюб.

«ЦНАП працює в тестовому режимі. Це дуже важливий інфраструктурний, соціальний об’єкт для громади. Тому що він задовольняє майже всі базові необхідні документальні послуги. Кількість послуг буде збільшуватися», - зазначив Євген Іванов. 

Також у межах робочого візиту заступники начальника Харківської ОВА перевірили хід забезпечення місцевих жителів паливною деревиною. В громаді дров потребують майже 700 домоволодінь. 

Потребу закривають коштом громади та за підтримки міжнародних організацій. Зокрема, у громаді працює потужний гуманітарний штаб, який не лише допомагає жителям продуктами харчування, одягом, засобами гігієни та ліками, але і бере участь у забезпеченні населення дровами.

У Вільхуватській громаді тривають роботи з покращення та відновлення українського телебачення та радіомовлення. 

«Завдяки спільній роботі силових, правоохоронних органів України усі ворожі канали припинили своє існування в цій громаді. Люди тепер мають змогу дивитися і слухати українські новини та знати правду», - зазначив Роман Семенуха. 

Крім того, в громаді продовжують роботу Пункти Незламності. Вони забезпечені усім необхідним на період довготривалої відсутності світла. 

Потреба громади – транспорт для забезпечення перевезень жителів. Невдовзі планується запустити автобусне сполучення із деокупованого Старого Салтова до Приколотного Вільхуватської тергромади. Також на початку 2024 року до громади передадуть новий пасажирський автобус.