Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вивчають нові перспективні напрямки для розвитку бізнесу і міжнародної співпраці

На Харківщині вивчають нові перспективні напрямки для розвитку бізнесу і міжнародної співпраці

Відповідна робота триває в рамках проєкту щодо переформатування економіки прикордонних до рф регіонів на європейський ринок та зміцнення інституційної спроможності українських роботодавців.

Фахівці Харківської обласної військової адміністрації спільно з обласною радою та обласним центром зайнятості здійснюються робочі виїзди на активні підприємства регіону, які зацікавлені у розширенні власної економічної діяльності.

Під час робочих поїздок вивчаються можливості, потреби та проблеми місцевих виробників продукції.

«Наразі триває підготовка до міжнародного економічного форуму, який планується провести наприкінці грудня з представниками влади, організацією роботодавців та підприємствами землі Баден – Вюртенберг (Німеччина). Іноземці зацікавлені у співпраці з нашими виробниками та готові активно допомагати у розвитку українських підприємств», - відзначили в Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОВА.

Під час виїзних зустрічей Харківський обласний центр зайнятості надає підприємцям роз’яснення щодо підготовки або перепідготовки персоналу. Зокрема представникам бізнесу розповідають про компенсаторні програми, а також інформацію про грантові програми в межах урядового проєкту «єРобота».

Такий акцент на розвиток та підтримку Харківських виробників у майбутньому дозволить підприємствам нашого регіону закріпити економічні зв'язки з іноземними партнерами й скористатися перевагами виходу на європейські ринки.