Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для ветеранів доступна безоплатна реабілітаційна допомога за Програмою медичних гарантій

Для ветеранів доступна безоплатна реабілітаційна допомога за Програмою медичних гарантій

Під час обласного форуму з питань реалізації ветеранської політики обговорили програму «Доступні ліки» та інші проєкти Національної служби здоров'я України з лікування ветеранів.

«Повернення постраждалих цивільних громадян та військових, ветеранів до активного, повноцінного життя є зараз одним із завдань, які стоять перед медичною системою регіону. Ветерани війни можуть розраховувати на безоплатні медичні послуги – діагностику, лікування, реабілітацію. Це все покривається Програмою медичних гарантій», – наголосив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

За Програмою медичних гарантій реабілітація включена в низку пакетів допомоги як складова послуги. Зокрема, це реабілітація після хірургічних втручань, при лікуванні в стаціонарі без проведення хірургії, при отриманні паліативної допомоги тощо. Окрім того, це реабілітація при лікуванні онкології, інфаркту, інсульту, туберкульозу. З повним переліком послуг можна ознайомитися на сайті НСЗУ.

За номером «16-77» можна дізнатися про заклад, який розташовується найближче та надає реабілітаційну допомогу безоплатно.

«Цінуємо внесок ветеранів у перемогу України. Кожен з Захисників і Захисниць є опорою нашої держави. Ми спостерігаємо гарну динаміку щодо Програми медичних гарантій, адже все більше людей користуються нею. Є динаміка за кількістю виписаних рецептів, зокрема, не лише в місті Харків, а й в області. Так, лиш в умовах Програми медичних гарантій наявність психолога або психотерапевта передбачена в 18 пакетах», – розповіла директорка Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Вікторія Мілютіна.