Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

7 нових автівок отримали бригади «екстренки» Харківщини

7 нових автівок отримали бригади «екстренки» Харківщини

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко у співпраці з Великопольським воєводством передали медикам 7 автомобілів швидкої допомоги.

Як зазначив Олег Синєгубов, вперше про допомогу у вигляді таких авто говорили ще під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у квітні.

«Це результат спільної роботи, тож дякую голові облради за підтримку, комунікацію та лідерство у міжнародній співпраці. Потреба у автомобілях швидкої допомоги є постійною, адже, на жаль, нашим медикам доводиться працювати і на складних прифронтових ділянках. Після обстрілів вони разом з ДСНС першими з’являються на місці», – сказав Олег Синєгубов.

Загалом ці 7 автівок коштують 1 мільйон євро.

«Трошки більше ніж пів року тому після Конгресу місцевих та регіональних влад була домовленість, що я як представниця Харківської області поїду на перемовини з партнерами. Лише завдяки співпраці різних гілок влади ми сьогодні бачимо результат нашої роботи. І спільних таких кейсів у нас ще багато», – прокоментувала Тетяна Єгорова-Луценко.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта розповів, що одну з автівок спрямують на Лозівський район, інші – працюватимуть у місті Харків та за потреби реанімаційні бригади виїжджатимуть на схід області.

«Авто обладнані відповідно до європейських стандартів. Зокрема, є автопульси, які дозволяють проводити непрямий масаж серця пацієнта незалежно від його положення. Додатково також нам передали  від німецьких партнерів з Кельна такі самі апарати», – додав Віктор Забашта.