Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартують виплати на капітальні ремонти для тих, чиє житло було пошкоджено через російську агресію

Стартують виплати на капітальні ремонти для тих, чиє житло було пошкоджено через російську агресію

Це черговий етап програми єВідновлення – державної грошової допомоги – максимальним розміром до 350 тисяч гривень за квартиру і 500 тисяч за приватний будинок. Гроші будуть надходити двома траншами. Спочатку 70% від погодженої суми, згодом – ще 30%.

Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

«На відміну від першого етапу – виплатам на термінові ремонти розміром до 200 тисяч гривень – тут ми вводимо обовʼязкову систему подання звітів. Їх буде два. Перший – проміжний, коли використана перша частина траншу. І фінальний – коли ремонт вже зроблений», – розповіли в Міністерстві відновлення.
 
Для подачі повідомлення про завершений або проміжний ремонт потрібно:

Увійти в розділ єВідновлення — «Заяви на виплати»
Обрати об'єкт, про ремонт якого хочете повідомити.
Натиснути на «Повідомити про ремонт».
Зазначити, на якому етапі ремонт.
Додати до 10 фото, які підтверджують факт виконання ремонту (наприклад фото будматеріалів та чеків). Кожне фото не має перевищувати 5 МБ.
Надіслати повідомлення.

За потребою, комісія зв'яжеться для уточнення деталей.
 
Важливо, другий транш може прийти лише після перевірки комісії місцевої ради.
 
Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад Олександр Кубраков додав, що понад 26 тисяч українських родин вже отримали кошти на термінові ремонти, загальною сумою у більш як 2 мільярди гривень.
 
Послуга отримання компенсації за пошкоджене та знищене житло єВідновлення була розроблена у співпраці Міністерства розвитку громад територій та інфраструктури України та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах