Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За пів року роботи харківський Коордцентр надав допомогу 104 тисячам ВПО

За пів року роботи харківський Коордцентр надав допомогу 104 тисячам ВПО

Харківська обласна військова адміністрація утворила Координаційний центр підтримки цивільного населення у червні 2023 року. Аналогічні центри функціонують вже у 46 територіальних громадах області.

За пів року діяльності Коордцентру допомогу було надано:

– 104 тисячам ВПО;

– 4 тисячам осіб з інвалідністю;

– 3 тисячам членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників і захисниць;

– 1100 ветеранам війни та військовослужбовцям.

При Харківській ОВА функціонує робоча група з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». У 4 міських територіальних громадах діють 5 мультидисциплінарних мобільних команд. Вони надають соціально-психологічну допомогу особам, постраждалим від бойових дій.

Крім того, проводиться навчання психологів і соціальних фахівців. Так, у листопаді на базі Харківського обласного центру соціальних служб створили Навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки.

Наразі в області розробляється соціальна гаряча лінія для ВПО. Вона буде орієнтована на допомогу внутрішнім переселенцям, зокрема щодо адаптації на новому місці проживання.

Куди можуть звернутися ВПО й інші постраждалі від збройної агресії рф:

1. Гаряча лінія Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА з питань соціального захисту ВПО: (066) 283-41-43.

2. Електронна пошта: upr_truda@kharkivoda.gov.ua.

3. Для евакуації із небезпечних громад області: 0 800 339 291.

4. З питань отримання адміністративних послуг Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області слід звертатися за номером: (057) 705-52-80.

Нагадаємо, за ініціативи Мінреінтеграції Координаційні центри діють при кожній ОВА. Їхня діяльність спрямована на підтримку та надання допомоги постраждалому населенню, зокрема ВПО, ветеранам та членам їхніх сімей, дітям, людям похилого віку.