Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлюємо мережу медзакладів у деокупованих громадах – Олег Синєгубов

Відновлюємо мережу медзакладів у деокупованих громадах – Олег Синєгубов

Начальник ХОВА Олег Синєгубов ознайомився з роботою реанімаційного відділення анестезіології та інтенсивної терапії Балаклійської клінічної багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, яке нещодавно відремонтували.

Наразі заклад забезпечений медичним та іншим обладнанням завдяки допомозі МОЗ України, Харківської ОВА, Ізюмської та Балаклійської адміністрацій,  українських та міжнародних благодійних організацій. Зокрема, за кошти від Міжнародної організації з міграції планується провести внутрішні ремонтні роботи в педіатричному відділенні та відділенні клініко-діагностичної лабораторії, які нині розташовуються в інших приміщеннях. 

«Наразі медперсонал лікарні налічує 543 людини, з них 94 – лікарі. Важливо, що кваліфіковані медичні кадри залишаються в громаді. А тому необхідно продовжувати створювати відповідні умови для роботи та надання якісних медичних послуг!» – додав Олег Синєгубов.

Він зазначив, що на сьогодні в закладі продовжуються ремонтні роботи системи водопостачання, водовідведення та теплопостачання в поліклінічному відділенні. Виконують роботи зі встановлення кисневої станції.

Окрім того, підготовлено проєктну документацію щодо благоустрою пандусу поліклінічного відділення, що сприятиме облаштуванню безбар’єрного простору. На стадії розробки – проєктна документація з ремонту неврологічного відділення. Також за кошти Міжнародного  Комітету Червоного Хреста затверджено проєкт  на проведення часткового ремонту підвального приміщення пологового відділення.

Лише за цей рік тут проліковано по стаціонару майже 8700 пацієнтів, амбулаторно – понад 143 тисячі особи. Фахівці провели більш ніж 3700 операцій, із них амбулаторних – 1354. У пологовому відділенні народилося 152 дитини.