Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителів Чкаловської громади продовжують забезпечувати дровами

Жителів Чкаловської громади продовжують забезпечувати дровами

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, робота з забезпечення жителів області паливною деревиною на осінньо-зимовий період триває в посиленому режимі.

Цьогоріч на Харківщині потребують дров більш як 34 тисячі домогосподарств на постраждалих та деокупованих територіях. В Чкаловській об’єднаній територіальній громаді паливної деревини потребують майже 1000 жителів. 

«Для нас в пріоритеті – забезпечення паливною деревиною соціально вразливі верстви населення, особливо на постраждалих та деокупованих територіях, які не можуть придбати дрова або вугілля для опалення будинку. Цьогоріч очільники громад проводили моніторинг серед місцевого населення щодо потреб у паливі, коштом місцевого бюджету закупали дрова, а зараз триває процес їх розподілення», - зазначив Олег Синєгубов. 

Люди отримують по 6 кубічних метрів деревини для опалення будинків. Також частину потреби закривали міжнародні волонтерські організації. Від них люди отримували близько 2-3 кубометри на домогосподарство.

«Ми закупили більш як 1 200 кубометрів дров – це повністю закриває потребу населення, щоб пережити цю зиму. Роздача триває в 4-х населених пунктах громади, а всі інші жителі вже отримали свою деревину. Для завершення робіт нам необхідно трохи більше тижня», - зазначив голова Чкаловської ОТГ Сергій Котенко. 

Паливну деревину продовжують отримувати жителі деокупованого села Гракове. 

«Переконана, що цих дров на опалювальний сезон має вистачити. Частину ще влітку передали благодійники. Дякую обласній адміністрації та керівництву громади за таку підтримку», - сказала жителька села Гракове Наталія Штрифанова.