Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов взяв участь у Всеукраїнській навчально-практичній конференції

Євген Іванов взяв участь у Всеукраїнській навчально-практичній конференції

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов долучився до конференції за темою «Ініціативи задля відновлення та розвитку: регіональний та місцевий аспекти».

Захід організували за сприяння представництва ПРООН в Україні і Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Під час конференції обговорили напрямки соціальної підтримки жителів постраждалих областей, відновлення та впровадження спільних з іноземними партнерами проектів.

«На Харківщині така робота проводиться на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Завдяки цьому на території області вже діють більше двадцяти міжнародних проєктів та організацій. Пріоритетними напрямками роботи залишаються відновлення, підтримка цивільного населення і впровадження соціально важливих програм. Наприклад, лише прямої грошової допомоги від UNICEF надано сім’ям з дітьми на загальну суму близько 350 мільйонів гривень», - зазначив Євген Іванов. 

В межах співпраці з Агентством ООН у справах біженців (UNHCR) населенню надано допомогу у вигляді будівельних матеріалів для ремонту пошкодженого та зруйнованого житла на загальну суму більш ніж 2 мільйони доларів США.

«Допомога надається і в реалізації значимих проєктів відновлення Харківської області. Як приклад - відновлення Ізюмської міської лікарні, в якому вже приймають учать Франція, готові долучитися Катар та Словенія. Збором коштів для відновлення лікарні займається Фонд Олени Зеленської», - додав Євген Іванов. 

Також коштом Уряду Чеської Республіки вже виготовлені та готуються до відправки потужні мобільні котельні для опалення та електрогенерації в Новопокровську, Слобожанську та Лозівську громади.