Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медзаклади Харківщини відновлюють після ворожих обстрілів

Медзаклади Харківщини відновлюють після ворожих обстрілів

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам перевірив процес відновлення в Харківській обласній клінічній травматологічній лікарні, де завершують ремонтні роботи.

«Відновити повноцінну роботу лікарні найближчим часом – одне з головних завдань начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Тут майже готовий до експлуатації центральний вхід. Він зроблений з врахуванням усіх вимог інклюзивності та доступності. А на 6 та 7 поверхах добігають кінця внутрішньо-оздоблювальні роботи», – сказав Михайло Харнам.

Зокрема, в лікарні кабінети вже облицьовані плиткою. На черзі – підшивка стелі, панельна обшивка коридорів, укладка лінолеуму та встановлення новітнього обладнання.

«Вхідна група та верхні поверхи лікарні були розбиті ворожими ракетами. У місцях  «прильоту» пошкодилася покрівля, понівечені вікна та двері, розбиті комунікації і знищено майже все медичне обладнання», – нагадав заступник начальника ХОВА.

Окрім того, в межах робочої поїздки Михайло Харнам відвідав Старосалтівську громаду, де відновлюється місцевий ліцей та будівля, в якій працюватимуть амбулаторія, Центр надання адміністративних послуг та селищна рада. 

«Паралельно у Старосалтівській громаді відбудовуємо кілька найбільш розбитих багатоквартирних будинків та гуртожиток.  На сьогодні переважна частина будівельних робіт вже виконана. І хоч в будинках частково залишилося виконати внутрішні роботи, і частково – зовнішні, до них починають повертатись люди. Щодо ліцею та адмінбудівлі, то там наразі тривають роботи з оздоблення стін, підлоги, стелі, сходових маршів та підвалів», – наголосив Михайло Харнам.